Nieuws
17 november 2014 - Ron Smeets

Nokia gaat haar merknaam 'uitlenen' Geen mobiele telefoons maar gadget's die de Nokia kwaliteit moeten uitstralen

Dat de Nokia merknaam verdwijnt uit de smartphone markt is geen echt nieuws meer. Vandaag maakte het Finse bedrijf tijdens haar Capital Markets Day bekend dat men voornemens is de Nokia naam onder licentie te gaan verkopen aan fabrikanten van gadget's en andere producten die degelijkheid en kwaliteit die het Nokia merk willen, en kunnen, uitstralen. Vooral dat laatste wordt belangrijk natuurlijk. Een auto die in de Lada fabriek gebouwd is krijgt ook niet zomaar een Audi logo, om maar eens een onwaarschijnlijke vergelijking te noemen ;) 

Enfin, de producten van andere fabrikanten waar mogelijk het Nokia merk op 'geplakt' mag worden zullen voorlopig echter geen mobiele telefoons of smartphones zijn. Na de overname door Microsoft mag het Nokia merk tot eind 2016 namelijk niet op smartphones verschijnen. Voor feature phones geldt dat verbod zelfs tot 2024.

https://twitter.com/nokia/status/534313622944505856

Op dit moment heeft Nokia nog geen plannen om na 2016 zelf terug te keren in de smartphone business, maar de kans bestaat wel dat de Nokia merknaam daarna op smartphones van andere fabrikanten verschijnt. Volgens een vergelijkbare licentie deal als de Finnen nu al zoeken met makers van producten anders dan smartphones en mobiele telefoons.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.