Toestellen
14 september 2013 - Nichal Joosse

'Nokia experimenteerde met Android-Lumia's'

The New York Times wist via anonieme bronnen te melden dat Nokia in het verleden een paar maanden lang verschillende tests heeft uitgevoerd met een Lumia-smartphone die draaide op het Android-besturingssysteem. Het team van Nokia dat aan het project werkte, bleek Android moeiteloos te kunnen laten draaien op de Lumia. Ook was Microsoft op de hoogte van het project op het moment dat het een groot gedeelte van Nokia overnam. 

Nokia heeft zelf altijd ontkend dat het achter de schermen bezig was met een Android-project als back-up-plan. Verschillende aandeelhouders hadden er op aangedrongen dat Nokia zich zou gaan richten op Android, omdat het bedrijf te langzaam reageerde in de snel groeiende smartphonemarkt. Met Android als standaard besturingssysteem zou het bedrijf volgens hun een inhaalslag kunnen maken op de concurrenten.

De CEO van Nokia liet weten dat het bericht onzin is en dat Nokia zich altijd volledig heeft gericht op Windows Phone en dat ze dus ook geen alternatief hadden als de verkoop van de Lumia-smartphones tegen zou gaan vallen.  

Over de auteur: Nichal Joosse