Geruchten
16 april 2013 - Ron Smeets

Nokia EOS met 41 megapixel camera sensor en Windows Phone 8

Dat Nokia werkt aan een Windows Phone 8 variant van de 808 Pureview is al een tijdje bekend. Begin februarie dook daarover al wat meer informatie op, compleet met concept ontwerpen (niet van Nokia zelf overigens).

MyNokiaBlog zegt gesproken te hebben met een bron van Nokia die zo aardig was om wat meer details over het toestel, de Nokia EOS, te geven.

De Finse fabrikant zou momenteel twee versies van de Nokia EOS testen; een dual core en een quad core model met een Snapdragon 800 processor. Doordat de tests momenteel uitwijzen dat deze processor erg veel accucapaciteit opsnoept is de kans echter groot dat uiteindelijk alleen (of eerst) de dual core versie op de markt zal komen. Deze beschikt naast de 41 megapixel camera sensor met OIS (optical image stabilisation) met een LED én Xenon flitser ook over een 2000 mAh accu en een AMOLED display van 1280 x 768 pixels. Gespeculeerd wordt ook over een lens met variabele diafragma (Variable Aperture).

Wanneer de Nokia EOS op gepresenteerd wordt en in de winkels verschijnt is nog niet bekend. In de VS zou hij volgens de bron in ieder geval eerst exclusief naar AT&T gaan.

Bron: MyNokiaBlog

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.