Toestellen
07 juni 2013 - Redactie MobileCowboys

Nokia EOS in het wild

Het zal je vast niet ontgaan zijn, Nokia staat aan de vooravond om een opvolger van de beste camera phone van dit moment aan te kondigen. En het bewijs dat het toestel er daadwerkelijk gaat komen zou dan moeten liggen in de mini-review die verschenen is van de makers van de foto's die je hier al eerder kon zien.

Hoewel het nieuwe Pureview toestel als EOS gemerkt wordt is het onwaarschijnlijk dat de opvolger van de 808 Pureview EOS gaat heten. Camerafabrikant gebruikt EOS (Electro-Optical System) al jaren voor hun camera's ik kan me niet voorstellen dat zij akkoord gaan met een 'hergebruik' van hun merknaam?
NOKIA%20EOS%20PureView%209vl
Terug naar het toestel, volgens de makers van de mini-review kloppen de specificatie die her en der al verschenen zijn aardig, zelf schrijven ze er niks over maar ik kwam op de volgende uit.
NOKIA%20EOS%20PureView%204VL
De Nokia EOS heeft om te beginnen het uiterlijk van de Lumia 920 en onder de motorkap een dual-core 1.5 GHz Krait processor, 41 MP (38 MP effective) 1/1.2" sensor met een Carl Zeiss lens en Xenon flitser. Een 4.5" 768 x 1280 AMOLED scherm met 332 ppi en ClearBlack technologie (Windows Phone ondersteunt nog geen Full HD scherm) 32GB opslag maar geen mogelijkheid om uit te breiden en kan het toestel ook draadloos opladen. Aan de bovenkant van het toestel een 3.5mm koptelefoon ingang en simcard slot, aan de onderkant een USB aansluiting. De body van de Nokia EOS is gemaakt van Polycarbonaat en het toestel is 9,7mm dik. De rest van de knoppen, volume en power en camera spreken voor zich.
Nokia%20EOS%20red
Vizileaks, de site die de foto's online heeft gezet hebben nog geen foto's of video's uit het toestel zelf kunnen laten zien omdat ze het toestel niet aan mochten sluiten op een PC om de beelden eraf te halen. Aan de hand van de verschillende beelden die nu opgedoken zijn kunnen we opmaken dat er een gele, zwarte en rode versie op de markt gaan komen. Lees hier meer over de Nokia EOS.

Bron

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl