Toestellen
29 mei 2009 - Ron Smeets

Nokia en Vodafone introduceren de 6730 Classic

Nokia heeft vandaag de 6730 Classic geintroduceerd. Het toestel zal over enkele weken exclusief bij Vodafone verkocht gaan worden.

De Nokia 6730 Classic wordt een S60 toestel waarop onder andere Vodafone's Music Client voorgeinstalleerd zal worden. Zeg maar de iTunes of Nokia Music Store variant van Vodafone. Verder wordt de 6730 Classic voorzien van functies als Mobiel Internet en Email.

Het toestel wordt vooral gepositioneerd als opvolger van de populare 6300 en 6500 Classic modellen. De prijs is nog niet bekendgemaakt, maar omdat het een Vodafone-only toestel betreft zal hij hoogstwaarschijnlijk gratis bij een abonnement geleverd worden. De specs:

- Quad band GSM
- UMTS / HSPA support
- 3.2 Megapixel Camera
- 2.2 inch QVGA kleurendisplay
- A-GPS
- Bluetooth 2.0
- 2.5mm Audio aansluiting
- MP3 speler
- FM Radio
- inclusief 1GB microSD geheugenkaart
- Spreektijd: 10 uur (GSM), 4 uur (UMTS/HSPA)
- Stand-by tijd: 500 uur (GSM en UMTS/HSPA)
- Afmetingen: 112 x 46 x 12.6mm (hxbxd)
- Gewicht: 83 gram
- Leverbaar in Wit en Zwart

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.