Nieuws
30 januari 2009 - Ron Smeets

Nokia en Samsung niet te stoppen

De laatste kwartaalcijfers van de meeste toestelfabrikanten waren niet echt om over naar huis te schrijven maar omdat iedereen daar last van had zien we maar weinig verschuivingen qua wereldwijd marktaandeel bij de diverse fabrikanten.

Onderzoek van ABIResearch wijst uit dat Nokia nog steeds de nummer 1 is, en dat ook nog wel een tijdje zal blijven, met 38.6%. Samsung staat inmiddels stevig op de tweede plek met 16.2%

De strijd om de derde 'podiumplaats' woedt al geruime tijd tussen LG, Sony Ericsson en Motorola. Op dit moment is het een ex aequo tussen LG en Motorola die beiden 8.3% marktaandeel hebben. Sony Ericsson volgt hen op de voet met 8.0%.

Daarna is het een verzameling van fabrkanten die tussen de 1 en 2% schommelen. RIM (BlackBerry) 1.9%, Kyocera 1.4%, Apple en HTC met beiden 1.1% en Sharp met 1.0%.

Tellen we alle percentages bij elkaar op dan blijft er nog 14.1% over voor alle andere fabrikanten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.