Nieuws
21 december 2012 - Ron Smeets

Nokia en RIM sluiten overeenkomst voor WiFi patenten

Enkele weken geleden won Nokia een WiFi patentzaak van RIM. Toen werd al duidelijk dat de Finse fabrikant vooral wilde gaan inzetten op het sluiten van een licentie overeenkomst met de Canadese concurrent en niet, zoals Apple en Samsung regelmatig proberen, een verkoopverbod op BlackBerry toestellen zou nastreven.

Welnu, vandaag werd bekend dat RIM en Nokia een (werderzijdse) deal gesloten hebben voor het gebruik van elkaars gepatenteerde WiFi technologieën.

Daarmee zijn eventuele verdere juridische stappen, in deze zaak, direct van de baan. Ik kan niet anders zeggen dan dat dit een slimme zet is en dat, net als de deal tussen HTC en Apple, Samsung, maar ook andere ruziënde fabrikanten, daar een voorbeeld aan moeten nemen.

Nokia heeft wel nog vergelijkbare zaken lopen (over dezelfde WiFi patenten) tegen HTC en ViewSonic. Of daarin nu ook snel een overeenkomst gesloten zal worden is niet bekend. Ik zeg: DOEN! ;-)

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.