Nieuws
29 augustus 2005 - Ron Smeets

Nokia en Motorola groeien het snelst

Uit een recent onderzoek van Gartner blijkt dat het marktaandeel van de twee werelwijde leiders op het gebied van mobiele telefonie, Nokia en Motorola, nog steeds sneller groeit dan dat van hun concurrenten.

Ten opzichte van een jaar eerder steeg Nokia's aandeel met 2,3% tot 31,9%, terwijl Motorola met een aandeel van 17,% er 2,2% mocht bijschrijven.

Samsung en LG zagen hun aandeel bescheiden groeien met respectievelijk 0,7% en 0,4% naar 12,8% en 6,5%. LG gaat daarmee o.a. Sony Ericsson voorbij dat haar aandeel zag dalen met 0,4% naar 6,2%.

De grootste verliezer is Siemens wiens marktaandeel nu nog 4,7% bedraagt, bijna 1/3e minder dan een jaar geleden toen dat nog 6,9% bedroeg.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.