Nieuws
27 maart 2012 - Ron Smeets

Nokia en Microsoft stoppen 18 miljoen in Finse AppCampus

Nokia en Microsoft gaan de komende drie jaar 18 miljoen Euro investeren (ieder de helft) in een AppCampus op de Aalto Universiteit in Finland.

Hiermee hopen beide bedrijven de ontwikkeling van nieuwe Windows Phone, maar ook Symbian en Series 40, apps een serieuze boost te kunnen geven.

De AppCampus zal in mei van start gaan en het is de bedoeling om hiermee duizenden applicatie-ideëen van studenten binnen te slepen. Een deel daarvan moet uiteindelijk leiden tot nieuwe apps en nieuwe ontwikkel 'startups'. Het volledige (Engelstalige) bericht kun je hier nalezen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.