Nieuws
13 augustus 2009 - Ron Smeets

Nokia en Microsoft slaan handen ineen

Het klinkt goed als je het persbericht leest 's werelds grootste smartphone fabrikant en de werelwijde leider op het gebied van software vormen een alliantie'. Dat is een uitspraak die eigenlijk direct de alarmbellen bij monopoly-waakhond Nelie Smit-Kroes moet laten rinkelen. Gelukkig hebben we het hier echter over 'PR-taal' dus het zal zo'n vaart wel niet lopen ;-)

Hoe dan ook, de plannen die Microsoft en Nokia gisteren onthulden klinken hoopgevend voor iedereen die op zoek is naar een Smartphone die naadloos kan samenweken met de Office en Exchange omgeving op kantoor en daarvoor niet vast wil zitten aan Windows Mobile. Daarnaast willen beide giganten met deze samenwerking natuurlijk ook wat extra gewicht in de concurrentiestrijd met Android RIM en Apple werpen.

De komende periode gaan Nokia en Microsoft diverse Office producten ontwikkelen, specifiek voor Symbian Smartphones van de Finse fabrikant. Volgend jaar zullen onder andere Microsoft Office Communicator Mobile en andere Office en business applicaties beschikbaar komen voor Nokia Smartphones. Daarnaast wordt onder andere ook gewerkt aan de ontwikkeling van mobiele toegang tot SharePoint internet en extranet portals vanuit Symbian toestellen.

Zoals gezegd, het klinkt goed. Nu maar afwachten wat er van terecht komt. Microsoft heeft, als het gaat om de ontwikkeling van Mobiele software, doorgaans nogal wat problemen met het halen van deadlines en (verwachte) releasedatums (De lange weg die Windows Mobile 6.5 en 7 momenteel nog afleggen zijn enkele voorbeelden). Maar misschien dat Nokia daar iets aan kan doen ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.