Nieuws
19 maart 2011 - Ron Smeets

Nokia: "Eerste Windows Phone toestellen in ontwikkeling"

Tijdens een interview met Reuters heeft Stephen Elop bevestigd dat, hoewel de deal tussen Microsoft en Nokia formeel nog afgerond moet worden, de onwikkeling van de eerste Nokia Windows Phone toestellen al volop in gang gezet is.

Dat lijkt op zich, voor insiders, geen echt nieuws, natuurlijk. Elop zei verder ook dat hij de druk voelt om nog dit jaar het eerste toestel al op de markt te zetten. Toch verwacht hij dat de eerste Nokia Windows Phone smartphone pas in 2012 te koop zal zijn, een 'datum' die eerder ook al genoemd werd door de Indiase Marketing Director van Nokia.

Letterlijk zei Elop: "We're right now, today, having people work on the first Windows Phone devices from Nokia. That work is already under way."

Behalve dit 'toestel nieuws' ging Elop ook nog in op de speculatie en vragen over de wijzigingen in de top van Nokia en een eventuele totale overname van de Finse fabrikant door Microsoft. Zijn antwoorden waren op zich helder. "Microsoft en Nokia hebben al een samenwerkingsovereenkomst gesloten en ik zie niet waarom Microsoft ook geinteresseerd zou zijn in de 'rest van Nokia'. Een eventuele overname zou alleen maar zorgen voor onrust, vertragingen en een onderzoek naar de vorming van een monopolie in gang zetten". Dat is, vrij vertaald wat Elop in zijn eigen woorrden zei: "I'm not aware of a strategic interest that Microsoft would have in the rest of the business. To the extent that a partnership has been formed around what they're really interested in, then what would an acquisition bring other than a good year of anti-trust investigation, huge turmoil, delays?"

Een uitspraal of antwoord waar ik zelf iets minder waarde aan hecht, voor wat betreft de geldigheidsduur dan, is dat wat Elop zei over de vermeende, verregaande, reorganisaties in de top van Nokia. Volgens Elop zijn er op dit moment geen plannen om nog meer veranderingen in de top van de Finse fabrikant door te voeren. Tsja, het lijkt mij ook niet dat hij daar open over zou spreken. Zou ook niet netjes zijn naar de mensen die het betreft. Elop gaf overigens wel aan dat iedereen die niet naar behoren functioneert binnen Nokia daar op aangesproken zal worden, en desnoods geholpen wordt. Levert dat niets op (betere prestaties), dan is het tijd om op te stappen: "Now what happens is accountability. If someone's not succeeding, they need to be helped or they need to be moved along. In my context, that will absolutely be the case,"

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.