Nieuws
03 juli 2009 - Ron Smeets

Nokia eerste keus voor navigerende mobiele bellers

Volgens een studie van onderzoeksbureau Frost & Sullivan onder Europese en Russische consumenten is Nokia van alle handsetleveranciers de eerste keuze voor mobiele navigatie.

Er werden voor het onderzoek in totaal 3119 mensen in Europa ondervraagd, verdeeld over Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Engeland en de Benelux, plus nog eens 600 in Rusland.

De studie wees uit dat 62% van de ondervraagde Europeanen die geen navigatiesysteem bezitten, en 77% van dezelfde groep in Rusland, Nokia beschouwen als toonaangevend merk voor mobiele navigatie. Van de mensen die wel over een navigatiesysteem beschikken noemt ruim 72% van de Europese en 81% van de Russische gebruikers Nokia als beste merk voor mobiele navigatiediensten.

Helaas hebben de onderzoekers geen navraag gedaan naar welke navigatie software en -kaarten gebruikt worden door de navigerende Nokia gebruikers. Ik zou namelijk wel eens willen weten hoeveel mensen nu daadwerkelijk Nokia Maps gebruiken en wie er liever een andere navigatie client op installeerd (waar mogelijk).

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.