Toestellen
22 januari 2011 - Ron Smeets

Nokia: "Een op de vijf verkochte toestellen is namaak"

Namaak mobieltjes worden vooral in China geproduceerd en verkocht. Volgens Nokia is het probleem inmiddels zo groot geworden dat wereldwijd één op de vijf verkochte mobiele telefoons namaak is.

Esko Aho, een van de leden van de raad van bestuur van Nokia zei dit afgelopen vrijdag. "De meeste namaak komt uit China, maar de illegale toestellen worden niet alleen in Azië verkocht. Ze duiken ook steeds vaker op in Latijns Amerika en zelfs in Europa."

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.