Geruchten
10 maart 2010 - Ron Smeets

Nokia E72i in de maak?

Nokia doet dit al jaren. Enkele maanden na de release van een toestel dat populair blijkt te zijn brengen ze een ietwat ge-upgrade versie uit met hetzelfde typenummer plus een 'i-tje'. Denk aan de 8110(i), de N93(i) en de E61(i).

Als de geruchten uit Rusland kloppen dan komt er binnenkort ook een E72i op de markt.

Het is echter nog niet bekend wanneer en ook over de eventueel ge-ugrade specs wordt nog maar weinig gezegd. Het toestel zou mogelijk voorzien worden van WAPI support, de Chinese WiFi technologie. Hieruit zou je mogen afleiden dat de E72i voornamelijk op de Chinese markt gericht zal zijn.

De andere specs die genoemd worden zijn identiek aan die van de 'gewone' E72: HSDPA support, een 5 megapixel camera, 3.5mm audio aansluiting, QVGA display, Qwerty toetsenbord, Bewegingssensor, A-GPS en Nokia Maps.

Via: UnwiredView

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.