Toestellen
15 juni 2009 - Ron Smeets

Nokia E72 in Singapore onthuld

Gisteren dook 'per ongeluk' al een reclamefilmpje van de Nokia E72 op. Enkele uren later heeft de Finse fabrikant het toestel ook officieel gepresenteerd tijdens Connection 09 in Singapore.

Zoals verwacht wordt de E72 de opvolger van de populaire E71 die afgelopen zomer op de markt geintroduceerd werd. De E72 zal rond deze zomer (Q3) in de winkels liggen en het toestel gaat zo'n 420 Euro kosten (incl. BTW, excl. abonnement).

Behalve een ietwat aangepast design (details) zal de E72 ook utgerust worden met een 5 megapixel camera en een standaard 3.5mm audio aansluiting (de E71 had nog een 2.5mm versie). Het UMTS/HSDPA support is eveneens geupgrade en kan nu downloadsnelheden tot 10.2 Mbps aan. Om de bediening van diverse functies en het menu nog wat eenvoudiger te maken heeft Nokia de E72 ook voorzien van een optische navigatie-toets (midden onder het display).

Verder is de E72 wederom een compleet uitgerust E-mail en Messaging toestel met support voor onder andere Exchange, Lotus Notes traveler, Google Talk, Yahoo! Messenger en een levenslange Nokia Messaging licentie.

Een hands-on video van het toestel, gemaakt door Nokia zelf:

Nokia-E72-Front-a
Nokia-E72-Back-a

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.