Toestellen
17 juli 2008 - Ron Smeets

Nokia E71 en E66 vanaf medio Augustus in de winkels

Nokia heeft vandaag bekendgemaakt dat de twee nieuwe E-Series toestellen die al geruime tijd in het nieuws zijn, de E71 en de E66, vanaf respectievelijk medio- en eind Augustus in de Nederlandse winkels zullen liggen.

Beide toestellen krijgen een prijskaartje dat, zonder abonnement, rond de 415 Euro zal liggen (inclusief BTW).

Het volledige persbericht luidt als volgt:

De Nokia E71 is vanaf medio augustus verkrijgbaar in de Nederlandse winkels. Eind augustus volgt de Nokia E66. De slanke Nokia E71 met zijn complete QWERTY/AZERTY keyboard en de elegante Nokia E66 slider bieden op eenvoudige wijze een breed scala mail- en messagingmogelijkheden, waaronder Microsoft Exchange, ‘s werelds meest gebruikte software voor zakelijke e-mail. De Nokia E71 en de Nokia E66 gaan ongeveer EUR 350 ex BTW kosten.

E-mailtoegang met één toetsaanslag

De Nokia E71 en Nokia E66 zijn ideaal voor het snel en gemakkelijk installeren en gebruiken van zakelijke en persoonlijke mailtoepassingen. En met de nieuwe Nokia Eseries toestellen hebben gebruikers betrouwbare real-time toegang tot hun e-mail, agenda, contacten en actielijsten, en kunnen ze simpel attachments downloaden in onder meer Word-, Excel-, PowerPoint- en PDF-formaat.

De Nokia E71 en Nokia E66 ondersteunen e-mailaccounts van meer dan duizend serviceproviders over de hele wereld, waaronder Gmail, Yahoo! mail en Hotmail. Verder bieden beide toestellen support voor Nokia Intellisync Wireless Email, alsmede mailoplossingen van partijen als Seven en Visto Mobile. Beide toestellen beschikken over een nieuwe functie die het mogelijk maakt te schakelen tussen privé en zakelijk startscherm.

Multimedia en navigatie

Naast e-mail en informatiebeheer bieden de Nokia E71 en de Nokia E66 ondersteuning voor de nieuwste Ovi-services, zoals navigatie, muziek en uitwisseling van mediacontent. Zo bieden de toestellen support voor razendsnelle HSDPA-browsing, draadloze LAN-connectiviteit en 3G-support, Assisted GPS (A-GPS) en Nokia Maps voor navigatie, een muziekspeler met tot 8 GB uitbreidbare opslag en een 3,2 megapixel autofocuscamera.Gerelateerde links:
Online demo's van de Nokia E71 en E66 uitgelekt
Nieuwe foto's van de Nokia E71 en E66
Nokia beantwoordt vragen over de Nokia E71 en E66
Nokia E71 en E66 officieel aangekondigd
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.