Geruchten
06 januari 2008 - Ron Smeets

Nokia E71 duikt op in Vodafone portfolio voor 2008

De uitgelekte screenshots van de Vodafone presentatie over de toestellen die de Telco in 2008 op de markt gaat brengen hebben behalve de E66 ook een nieuwe afbeelding en specs van wat waarschijnlijk de E71 zal worden, onthuld.

Het toestel staat bij Vodafone nog bekend als de 'Nokia Liam', ongetwijfeld een codenaam, net zoals de 'Dora' dat is voor de E66.

De specs van de E71 zijn nagenoeg gelijk aan die van de E66: Quad-band GSM, UMTS, HSDPA, 3.2MP camers, GPS, WiFi, Bluetooth, microSD. De enige echte verschillen zijn de form-factor (candybar i.p.v. slider) en de aanwezigheid van een volwaardig qwerty toetsenbord.

De uitgelekte informatie onthuld ook nu weer een releasedatum, Q2 2008, maar nog geen prijs.Gerelateerde links:
Eerste afbeeldingen van de Nokia E66 'Dora'
Eerste foto's van de Nokia E71 opgedoken?
Specs van de Nokia E71 en E66 uitgelekt
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.