Toestellen
08 december 2010 - Ron Smeets

Nokia E7 komt niet vóór maart 2011 naar Nederland

Toen Nokia in september, tijdens Nokia World, de E7 presenteerde was de planning dat het toestel nog voor het eind van dit jaar in de winkels zou gaan verschijnen. Welnu, voor wat betreft Nederland (en België) is dat helaas van de baan.

Nokia is nog steeds van plan om het toestel al dit jaar te gaan verschepen, maar niet naar de Benelux dus. Wij zullen nog minimaal tot maart moeten wachten (en mogelijk wordt het zelfs pas april) voordat de Nokia E7 hier in de winkels verschijnt.

Het is dus geen uitstel omdat Nokia de 'deadline' van Q4 2010 formeel wel gaat halen. Althans, het toestel wordt in Q4 dus nog verscheept naar de diverse winkels in sommige landen. Dezelfde truc als de Finnen toepasten bij de release van de N8 dus. Ook dat toestel zou uiterlijk in Q3 van 2010 'beschikbaar' komen en werd uiteindelijk letterlijk op de laatste dag van dat kwartaal verscheept en lag pas weken later in de winkels.

In het geval van de E7 hebben de Finnen nu ook nog eens besloten dat de Benelux niet bij de groep van landen zal horen waar de E7 als eerste uitgebracht wordt. Iedereen die dus met smart zit te wachten op de release van de E7 zal nog een paar maanden geduld moeten hebben of kiezen om ergens in januari, wanneer de E7 in sommige landen dus wel al te koop zal zijn (welke is nog niet exact bekend), eentje uit het grijze importcircuit te halen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.