Geruchten
21 oktober 2008 - Ron Smeets

Nokia E63 op komst?

Op een Duits forum zijn een foto en enkele specs opgedoken van wat de Nokia E63 zou moeten worden.

UPDATE (23u00): De foto die zogenaamd van de E63 zou moeten zijn is dezelfde als die die een maand geleden opdook bij de geruchten over de E75. Miskleun van mijn kant om de foto niet eerst effe te controleren met andere geruchten.

Volgens de bron wordt dit een toestel met GSM, GPRS, UMTS, HSDPA, minimaal een 2 megapixel camer, WiFi, Bluetooth en het Symbian v9.1 S60, 3rd Edition besturingssysteem.

Verderop in de discussie wordt bovendien melding gemaakt van de aanwezigheid van een 3.5mm audio aansluiting (zoals de E75 dat onder andere ook zou hebben) en het ontbreken van toetsen aan de zijkant van het toestel wat op zich weer vreemd is. Ook zou de E63 het zonder GPS en een front camera moeten stellen en wordt de behuizing volledig van plastic gemaakt, maar dat kan natuurlijk ook een conclusie zijn van iemand die een vroeg prototype van het toestel gezien heeft.

Tja, natuurlijk zijn het nog allemaal geruchten dus wat hiervan waar zal blijken te zijn zullen we over enkele weken (of maanden) wel weten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.