Toestellen
06 mei 2009 - Ron Smeets

Nokia E52 aangekondigd

Zijn grotere broer, de E55, zal voorlopig niet in de Benelux te koop zijn. De vraag is nu natuurlijk of de vandaag aangekondigde E52, een eenvoudigere versie daarvan, wel bij ons te bewonderen zal zijn.

Hoe dan ook, Nokia heeft de E52 vandaag het daglicht laten zien, compleet met een demo filmpje (zie hieronder).

In tegenstelling tot de E55 heeft de E52 geen (half)qwerty toetsenbord maar alleen een standaard keypad. Verder heeft de E52 wel hetzelfde 2.4 inch QVGA display, HSDPA support, GPS, een 3.2 Megapixel camera en dezelfde Email Interface als de E75. De accu levert genoeg power voor maar liefst 8 uur spreektijd.

Het toestel zal in de tweede helft van dit jaar op de markt komen. Op het prijskaartje komt ca. 290 Euro te staan (incl. BTW).

http://www.youtube.com/watch?v=Z_IQiwqIt8Q

Meer foto's hier.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.