Toestellen
07 februari 2008 - Ron Smeets

Nokia E51 nu ook zonder camera

Aan de ene kant worden goede, compleet uitgevoerde en moderne Smartphones zonder camera worden steeds schaarser. Aan de andere kant zie je dat steeds meer bedrijven waar spionagegevoelige informatie te vinden is het gebruik van camphones op de werkvloer (willen) verbieden.

De move van Nokia om de populaire, sinds enkele maanden verkrijgbare, E51 nu ook uit te brengen in een cameraloze variant kan mijnsinziens dus wel eens een extra boost geven aan de verkoopcijfers van deze Smartphone.

De Finse toestelfabrikant heeft de komst van een E51 zonder camera vandaag officieel aangekondigd.

Het toestel heeft, op de camera na, dezelfde specs als de standaard uitvoering van de E51 en zal nog dit kwartaal in de winkels liggen. De verkoopprijs ligt, ex BTW en abonnement, rond de 250 Euro.Gerelateerde links:
Nieuwe live foto's van de Nokia E51
Eerste hands-on foto's van de Nokia E51
Misterieuze Nokia EXX wordt de E51
Camphones verboden tijdens de Oscar uitreiking
Geen camphones op de filmset van Reese Witherspoon
Samsung verbiedt gebruik eigen GSM
Geen camphones meer in Maleise ziekenhuizen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.