Toestellen
26 juli 2010 - Ron Smeets

Nokia E5 van dichtbij bekeken

De Nokia E5 werd in April van dit jaar officieel onthuld. Deze nieuwe, bijzonder vormgegeven, hij heeft immers nogal wat weg van de oude Palm Treo 500V, E-Series zou in Q3 (nu dus zo ongeveer) in de winkels gaan verschijnen.

De boys van UpToDate maakten onderstaande videopreview van de Nokis E5.

http://www.youtube.com/watch?v=pt5wVmCWrnY

De belangrijkste specs van de Nokia E5: Behalve het fysieke qwerty toetsenbord is dit toestel ook voorzien van email- en IM- support voor de meeste gangbare services (Yahoo, Hotmail, Windows Live, Ovi Mail, Exchange, Gmail, Google Talke, Messenger, Ovi Chat etc). Verder heeft het toestel onder andere nog een 5 megapixel camera met LED flitser, quad-band GSM met UMTS en HSDPA support, Symbian S60 3rd edition OS en een 2.4 inch QVGA display. Op het prijskaartje (los toestel) zal zo'n 215 Euro (inclusief BTW) komen te staan.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.