Nieuws
29 december 2009 - Ron Smeets

Nokia dual-sim toestel bevestigd

Vlak voor de Kerst ging al het gerucht rond dat Nokia in 2010 onder andere een dual-sim toestel op de markt zou gaan brengen. Gisteren is dat gerucht door Kai Oistamo, Executive VP of Devices bij de Finse fabrikant, tegenover IntoMobile bevestigd.

“Next year you can also expect other developments in Series 40 such as adding QWERTY keyboards, dual SIM, touch UI, and so on", aldus Oistamo.

Behalve de dual-sim aankondiging is het natuurlijk vooral bijzonder dat Nokia schijnbaar heeft besloten om de 'high-end' features als touchscreen en het fysieke qwerty toetsenbord (nog meer) toe te gaan passen in 'eenvoudigere' S40 modellen.

De uitspraken van Oistamo zijn ook vastgelegd op audio. Dat bestand kun je hier beluisteren.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.