Nieuws
13 maart 2012 - Marc Wielaert

Nokia Drive volgende week ook offline

Dat je vanaf Q1 ook offline kunt navigeren met Nokia Drive heb ik al eerder geschreven - de vraag was alleen nog altijd vanaf wanneer. Welnu, een Nederlandse medewerker van Nokia heeft daar vandaag iets over op twitter gezet: vanaf volgende week. Het is bijna zover, waar veel eigenaars van een Nokia op Windows Phone 7 op wachten: ook in het buitenland gratis gebruik maken van Drive.

Want dat is natuurlijk waar het vooral over gaat: je toestel kunnen gebruiken als een zelfstandige GPS, zonder dat je met name in het buitenland nog afhankelijk bent van (kostbaar) dataverkeer. Nokia Drive is op zich al gratis, en wordt nu zo nog goedkoper, omdat je er in de landen waar je de kaarten van installeerde zorgeloos gebruik van moet kunnen maken. 

Het gaat bij de volgende versie van Nokia Drive niet alleen om offline navigatie, maar ook om "lane assistence". Dat wil zeggen dat je in beeld te zien krijgt welke afslag je precies nemen moet - een feature die je waarschijnlijk ook wel kent van andere GPS software. We zijn er nog niet: Nokia Drive is een prima pakket, maar je kan bijvoorbeeld niet voor alternatieve routes of omleidingen kiezen.

En zo blijft er gelukkig altijd wel ruimte voor verbetering, zoals dat heet. Het kan niet genoeg benadrukt worden dat je de kaarten van je vakantiebestemming voor je op reis gaat tot in detail "moet" downloaden. Onderweg kan ook, maar dan wel via Wifi, en de ervaren reiziger weet dat de meeste gratis WiFi verbindingen in het buitenland zacht gezegd matig zijn. 

Over de auteur: Marc Wielaert