Nieuws
30 mei 2012 - Ron Smeets

Nokia Drive sneller dan standaard Maps van de iPhone (duh)

Nokia heeft een, zelfgemaakte, video online gepost waarin de fabrikant wil aantonen dat navigeren met Nokia Drive (Rijden) op de Lumia 800 sneller is (het opstarten, zoeken van een bestemming en berekenen van de route) dan de standaard Maps app van de iPhone.

Ik zeg, duhhh!!! Dit is natuurlijk geen echt eerlijk vergelijk en de video heeft dan ook een erg hoog 'Wij van WC Eend adviseren... WC Eend' ;-)

Ten eerste werd de dame met de iPhone 'van straat geplukt', zonder voorbereiding dus. Maar nog veel belangrijker is het feit dat de vergelijking natuurlijk veel eerlijker geweest zou zijn wanneer de iPhone gebruikster een echte navigatie app met gesproken aanwijzingen en een gebruiksvriendelijke UI had mogen gebruiken, van TomTom bijvoorbeeld. Overigens moet ik wel toegeven dat Nokia Rijden op zich prima functioneert als alternatief voor stand alone navigatiesystemen. Zeker door de mogelijkheid om zelf, gratis, de meest recente kaarten te downloaden naar het toestel voor offline navigatie (handig in het buitenland). Enfin, kijk zelf maar:

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.