Nieuws
08 november 2011 - Ron Smeets

Nokia Drive ook geschikt voor andere Windows Phone's

Een van de twee echt 'unieke' Nokia features op de eerste (twee) Windows Phone toestellen (waarvan in eerste instantie alleen de Lumia 800 in Nederland beschikbaar zal komen) van de Finse fabrikant is Nokia Drive. Een specificie, en voor zover ik hem al een paar keer gebruikt heb ook zeer handige, applicatie voor gesproken navigatie op je Nokia Windows Phone.

Inmiddels zijn 'hackers' of 'hobbybobs' er al in geslaagd om Nokia Drive ook aan de praat te krijgen op andere Windows Phone toestellen, zoals die van Samsung (zie foto hieronder).

Daarvoor moet je overigens wel zorgen dat je via de 'jailbreak' app ChevronWP7 je Samsung, of ander merk Windows Phone toestel, 'unlocked' zodat je 'custom' applicaties zelf kunt installeren. Kortom, niet voor de argeloze, en niet zo tech-savvy, gebruiker dus.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.