Nieuws
26 november 2011 - Ron Smeets

Nokia Drive komt niet naar de Windows Marketplace

Nokia Drive, de gratis turn-by-turn navigatie app die exclucief op de Nokia Windows Phone toestellen staat is inmiddels al (enkele keren) gehacked zodat de applicatie ook op andere Windows Phone toestellen kan werken.

Nokia India re-tweete eerder deze week het gerucht dat de Finnen plannen zouden hebben om Nokia Drive ook officieel beschikbaar te maken in de Windows Marketplace. Dat bleek dus een misverstand, zo heeft een Nokia woordvoerder nu bevestigd.

Letterlijk zei de PR man: "Nokia Drive comes pre-installed on our Nokia Lumia range and there are currently no plans to make it available for Windows Phone based devices from other OEMs." Jammer voor iedereen die gehoopt had ook met zijn of haar (Samsung, LG, HTC of andere) Windows Phone binnenkort gebruik te kunnen gaan maken van Nokia Drive, maar de hackers zijn dus al volop aan het werk om de Finse navigatie app, met behulp van 'Windows Phone jailbreak tools' beschikbaar te maken voor niet-Nokia's.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.