Nieuws
09 februari 2011 - Ron Smeets

Nokia Diagnostics voor Symbian^3

Als je problemen ondervindt met je Nokia N8, C7 of een ander Symbian^3 toestel van de Finse fabrikant dan kun je natuurlijk meteen naar een service centre 'rennen'.

Nokia Betalabs heeft echter ook nog een tussenoplossing om zelf alfvast wat 'onderzoek' te doen naar de eventuele oorzaak van de problemen. Nokia Disgnostics (beta versie) is er nu namelijk ook voor Symbian^3 toestellen.

Letwel, om het te kunnen gebruiken moet je toestel wel voorzien zijn van Firmware 1.1 (de update die enkele dagen geleden uitgerold werd). Daarmee kun je een diagnose maken van de werking (of niet dus) van diverse hard- en software features van je toestel:
- Luidspreker
- Headset (bluetooth en bekabeld)
- Display
- Trilfunctie
- Geheugen
- Oplader
- Geheugen kaart
- Cameras
- Toetsenbord
- USB aansluiting en -kabel
- Web browser
- Netwerk (GSM en 3G)
- GPS
- Microfoon

Hieronder staat nog een videodemo van de werking en het gebruik van Nokia Diagnostics.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.