Nieuws
04 oktober 2012 - Ron Smeets

Nokia denkt aan verkoop van haar hoofdkantoor in Finland

Toen ik het artikel las waarin staat dat Nokia mogelijk haar hoofdkantoor in Finland gaat verkopen dacht ik aanvankelijk dat de Finse fabrikant, met diens Noord Amerikaanse CEO (Canadees, om precies te zijn), van plan is het land van de kerstman te verlaten.

Gelukkig is dat dus niet het geval. In een gesprek met een Finse krant heeft de Financieel Directeur van Nokia, Timo Ihamuotila, weliswaar gezegd dat Nokia er over denkt om haar hoofdkantoor in Espoo te verkopen, maar niet omdat ze daar weg willen.

Volgens Ihamuotila is Nokia naarstig op zoek naar cash. De fabrikant lijdt elk kwartaal grotere verliezen (meer dan 1.4 miljard in Q2 van dit jaar) en dat houdt uiteindelijk geen enkel bedrijf vol; ook Nokia niet. Het verkopen, en vervolgens 'huren' van vastgoed is een 'truc' die regelmatig toegepast wordt door bedrijven die zware verliezen lijden maar nog te groot zijn om failliet te gaan.

Toch is dit natuurlijk geen goede ontwikkeling voor Nokia. De eens zo rijke en succesvolle Finse trots zit diep in de 'shit'. Reorganisatie op reorganisatie, de Windows Phone toestellen die nog niet echt van de grond komen.... het waren al zware tijden voor Nokia, en die zullen de komende maanden alleen nog maar zwaarder worden, zo lijkt het.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.