Entertainment
15 september 2010 - Ron Smeets

Nokia deelt balonnen uit bij HTC

Het moge duidelijk zijn dat er vandaag in Londen twee mobiele events gehouden worden. Behalve de tweede dag van Nokia World, met onder andere de presentatie van de Nokia C3 Touch and Type, was ook HTC in de Engelse hoofdstad om hier de HTC Desire HD en de HTC Desire Z te onthullen.

Vlak voor de start van het HTC event doken ineens allemaal rode Nokia ballonnen op. De Finnen vonden het schijnbaar een leuke actie om de bezoekers aan het HTC event de vergassen op een balonnetje met daarop de dubbelzinnige tekst 'I know where I am going with Nokia's Ovi Maps'.

Tja, dat kun je natuurlijk zien als een leuke actie om HTC een beetje te pesten vanwege het feit dat ze vlak bij Nokia World een evenement organiseren in de hoop op die manier nog wat journalisten en bloggers binnen te halen zonder ze daarvoor zelf te hoeven invliegen (met alle kosten van dien). Nokia betaalt de reis en HTC krijgt de publiciteit. Zoals gezegd, zo ZOU je het kunnen uitleggen.

Echter, en de regelmatge lezers voelen het natuurlijk al lang aankomen, is Nokia nu niet bepaald de fabrikant die zich tot een dergelijke 'pesterij' zou moeten verlagen. Maar belangrijker nog: Is Nokia alweer vergeten wat zij zelf tijdens het afgelopen Mobile World Congress gedaan hebben? Niet komen (vanwege de té hoge tarieven die door de organisatie gevraagd werden) maar vervolgens wel aan de overkant van de straat een gebouw afhuren om daar hun eigen 'Barcelona evenement' te organiseren. En waarom? Juist, in de hoop op die manier nog wat journalisten en bloggers binnen te halen zonder ze daarvoor zelf te hoeven invliegen ;-))

En ja, als Sony Ericsson, Samsung of welke andere fabrikant dan ook een vergelijkbare 'balonnenstunt' zou uithalen bij een concurrent in een vergelijkbare situatie dan zou ik dat ook niet sjiek vinden, maar minder erg dan in het geval van Nokia.

Ow ja, de foto hierboven is genomen door de boys van Engadget want ik ben natuurlijk niet zelf bij HTC langs gegaan vandaag. Dat vind ik, als ik hier twee dagen op uitnodiging van Nokia in Londen vertoef om Nokia World bij te wonen, ook weer niet kunnen. Cowboy Martijn is voor MC bij HTC aanwezig. ik weet niet of hij ook een rode ballon gekregen heeft ;-)))

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.