Nieuws
30 april 2012 - Ron Smeets

Nokia compenseert 3 weken verlies als ze Vertu nu verkopen

Het was al een tijdje bekend dat Nokia haar extreem dure 'luxe' merk Vertu in de etalage heeft staan.

Welnu, volgens de Financial Times zijn de Finnen dichtbij een deal met een investeringsmaatschappij, Permira, die van plan zouden zijn om Vertu voor zo'n 200 miljoen Euro over te nemen.

Dat lijkt veel geld, en dat is het ook, maar voor Nokia op dit moment (kijkend naar de cijfers van de afgelopen twee kwartalen) nog niet genoeg om de verliezen van één maand te compenseren.  Die liggen namelijk rond de 300 miljoen euro, per maand. Enfin, als Nokia Vertu inderdaad voor 200 miljoen Euro weet te verkopen, dan is dat ook minder dan men aanvankelijk hoopte, aldus de FT. Vooralsnog is er geen definitieve deal dus dit kan nog alle kanten op ;-)

Bron (login nodig), Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.