Entertainment
28 maart 2010 - Ron Smeets

Nokia Comes With Music verder als Ovi Music Unlimited?

Nokia's eigen muziekwinkel gaat binnenkort verder onder de naam Ovi Music Store. Het lijkt er op dat de Finnen nu ook haar Comes With Music service, die niet overal even succelvol blijkt, van een andere naam gaat voorzien: Ovi Music Unlimited.

De all-you-can-eat download service is namelijk in India onder deze nieuwe naam gelanceerd.

Het lijkt er echter niet op dat met de komst van het woord 'Unlimited' in de productnaam de standaard limiet van 12 maanden ongelimiteerd downloaden (zonder extra abonnementskosten) ook gaat verdwijnen. Daarnaast lijkt de muziek die via de 'vernieuwde' service gedownload worden ook voorzien van DRM waardoor je de tracks dus alleen op je Nokia toestel en PC of Laptop kunt afspelen. De Finnen leveren bij de Comes With Music aanbiedingen hier in Nederland wel DRM-vrije muziek. Laten we hopen dat dat ook na de rebranding van de dienst zo blijft!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.