Entertainment
02 september 2009 - Ron Smeets

Nokia Comes With Music (variant) exclusief voor Hi klanten

Nokia Comes With Music werd voor het eerst 'aangekondigd' tijdens het Go Play evenement in de zomer van 2007. De dienst beleefde precies een jaar geleden haar primeur in Engeland. Echt succesvol was het daar de eerste maanden niet, maar dat weerhield Nokia er vooralsnog niet van om de service ook in andere landen uit te rollen en nu, vanaf 1 Oktober om precies te zijn, is ook Nederland aan de beurt.

De Finse fabrikant heeft er bij ons voor gekozen om Comes With Music exclusief aan te bieden voor klanten van Hi. Kortom, wil je een jaar onbeperkt muziek downloaden uit de Nokia Music Store, dan zul je klant moeten worden (of al zijn) van de KPN dochter.

Hi gaat de dienst aanbieden in combinatie met drie toestellen. Klanten hebben de keuze uit de Nokia 5530 XpressMusic, 5800 XM of de Nokia N86 8MP. Deze laatste zal bij Hi bovendien exclusief in wit verkrijgbaar zijn.

De kosten voor het 'Comes With Music' abonnement bedragen €9,95 per maand. Hierbij is ook een 'Eindeloos Internet abonnement inbegrepen. Het genoemde bedrag komt bovenop de abonnementskosten voor het toestel en bel / SMS bundel en moet gedurende de gehele looptijd van het abonnement betaald worden. Echter, je mag alleen gedurende het eerste jaar van het abonnement onbeperkt muziek downloaden. Dat klinkt niet echt als een super aanbieding want het tweede jaar mag je dus wel nog €9.95 per maand betalen (en 'Eindeloos Internetten) maar geen (gratis) muziek meer downloaden. Het voordeel is wel dat alle muziek die je in het eerste jaar gedownload hebt ook na afloop van het tweejarige contract, wanneer je zou besluiten geen nieuw Comes With Music abonnement meer te nemen, van jouw blijft. Bij de oorspronkelijke Comes With Music service in andere landen gold dat alleen voor de 100 meest afgespeelde songs.

Iedereen moet zelf maar bepalen of de Nederlandse variant een interessante aanbieding is. Ik zeg: Comes With Music abbootje nemen en zorgen dat je in het eerste jaar de complete Music Store Collectie gedownload krijgt. Je hoeft het immers niet persé vanaf je telefoon te doen. De Nokia Music Store is voor Comes With Music klanten ook bereikbaar vanaf de PC of Laptop. Als je alle 5 miljoen songs binnengesleept hebt, dan heb je 0,004776 cent per song betaald. Kijk, dan is het ineens een hele interesante aanbieding geworden, toch? ;-))) Flauwekul natuurlijk, maar goed.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.