Nieuws
23 november 2007 - Ron Smeets

Nokia clamshell met duo (touchscreen) displays

De R&D afdeling van Nokia is goed op dreef de laatste tijd. Eerder deze week zagen we al een patentaanvraag opduiken voor een 'SideKick' achtig model en nu komt er nog een ontwerp voor een dual-(touch)screen clamshell bij.

Op de afbeelding hierboven is het betreffende ontwerp te zien. Volgens de specs die samen met de aanvraag ingediend zijn heeft het toestel dus twee displays aan de 'binnenzijde' van de clamshell waarvan eentje (de onderste) voorzien is van touchscreen t.b.v. de bediening van het toestel.

De toestelmaker die begin dit jaar nog liet weten er niet zeker van te zijn of men wel heil zag in de ontwikkeling van touchscreen toestellen lijkt de achterstand die men door die conservatieve houding opgelopen heeft nu aardig te willen inlopen.

Ik ben benieuwd wat we van deze concepten en ontwerpen uiteindelijk in de winkels gaan terugzien, en wanneer. . .Gerelateerde links:
Een 'SideKick' van Nokia?
Microsoft's touchscreen phone patent lijkt op. . .
Nokia touchscreen patent: 'Finse iPod' op komst?!?
Nokia ontwerpt GSM met roterend keypad
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.