Nieuws
11 september 2012 - Ron Smeets

Nokia City Lens beschikbaar voor de Lumia 710, 800 en 900

Nokia's eigen Augmented Reality (AR) brower, City Lens, is vanaf nu beschikbaar voor de bestaande Lumia 710, 800 en 900. Er was al een beta release maar nu is de defintieve, eerste, versie dus te downloaden en installeren.

Natuurlijk is er ook al heel wat lokale (Nederlandse en Belgische) content te vinden via Nokia City Lens. De Finse fabrikant gebruikt daarvoor onder andere de (POI) data van NavTeq. Daarnaast zitten er enkele leuke features in de manier waarop je City Lens gebruikt.

Hou je het toestel rechtop, met de camera view, dan verschijnt de AR content als een overlay op het beeld dat de camera laat zien. Leg je het toestel plat op een tafel (of hou je hem zo vast) dan wordt de AR content op Nokia Maps weergegeven en wanneer je City Lens met het toestel in staande positie gebruikt dan verschijnt een lijstje met alle AR content in de buurt van je lokatie. Hieronder staat een korte videodemo van Nokia City Lens en een QR code, plus handleiding, voor de installatie. Via

http://www.youtube.com/watch?v=vMdNtVqYJIw

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.