Geruchten
11 november 2011 - Ron Smeets

Nokia Champagne met Windows Phone 7.5 Tango 'gespot'

De eerste twee Windows Phone Nokia's liggen nog niet in de winkels maar de geruchten over opvolgers en andere nieuwe Fins-Amerikaanse toestellen doen alweer een tijdje de ronde.

De nieuwste in deze rij is de Nokia Champagne. Nee, hiervan zijn nog geen specs of afbeeldingen te zien, maar een toestel met die (code)naam is opgedoken in de logfile van de 'I'm a WP7' applicatie.

Op zich zegt dat nog niet al te veel, ware het niet dat het toestel volgens diezelfde app zou draaien op OS versie 7.10.8711 en dat is (waarschijnlijk) een Windows Phone Tango versie. De software update die volgens velen tussen Mango en Apollo uitgerold gaat worden en ook bedoeld is voor mid- en zelfs low-end Windows Phone toestellen. Vooralsnog is het allemaal speculatie. Afwachten dus maar.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.