Concepten
25 januari 2011 - Ron Smeets

Nokia C8 concept

De Nokia C7 is een van de meest sexy toestellen die de Finse fabrikant in de afgelopen periode op de markt gebracht heeft. Natuurlijk is dat vooral ook een kwestie van smaak, maar ik vind de C7 met zijn chromen accenten en ronde vormen in ieder geval erg mooi en die reactie krijg ik ook van veel mensen die het toestel in levende lijve gezien hebben.

Bij Recentglare hebben ze een concept voor de opvolger bedacht, de Nokia C8. Ook die ziet er niet slecht uit, maar, toegegeven, hij lijkt dan ook wel heel erg op zijn 'voorganger'.

Qua specs hebben de bedenkers van dit concept niet echt veel veranderd. Er zit nu een 12 megapixel camera in en de fysieke toetsen aan de onderzijde van de voorkant zijn vervangen door een OLED touchscreen display van 330 x 50 pixels waarop de bel, verbreek en menu / home toets geprojecteerd worden. het primaire display is een capacitief AMOLED display van 720 x 405 pixels. Verder is er een HDMI poort toegevoegd en zijn de stereo speakers naar de zijkant verhuisd. Enfin, het is nog maar een concept. Of Nokia hier 'inspiratie' uit zal halen voor de 'echte' opvolger van de C7, die dan waarschijnlijk het typenummer C7-01 zal krijgen is nog maar de vraag. Nokia-C8-Concept-Front-a Nokia-C8-Concept-Back Nokia-C8-Concept-Side-L Nokia-C8-Concept-Side-R Nokia-C8-Concept-Top Nokia-C8-Concept-Bottom

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.