Toestellen
08 april 2011 - Ron Smeets

Nokia C7 vs VW Touran (1.6 ton)

Begin deze week dook een Amerikaanse video op waarin te zien was hoe een Nokia C7 door een bus van 4 ton overreden werd en het kon 'navertellen'. Dat leidde natuurlijk tot speculatie over de echtheid van de video. De Nokia C7 is immers geen ruggedized toestel zoals een Sonim of de Nokia 3720.

Welnu, ik sprak afgelopen maandag onder andere hierover met enkele Nokia medewerkers en stelde hen voor om het zelf maar eens te gaan proberen. Ik had toch nog een C7 liggen ;-))

Tot mijn verbazing stemde Nokia in met mijn verzoek. Nu heb ik geen 'bus' van vier ton en dus moest ik het doen met mijn, 1.6 ton wegende, Volkswagen Touran. Het resultaat kun je hieronder zien. En ja, dit is natuurlijk een grap, uitgevoerd met medeweten en toestemming van Nokia. Ik raad, gezien het resultaat van onze 'test', iedereen met een Nokia C7 aan het zeker NIET zelf te proberen. Dit soort schades vallen ook niet onder de 'normale' garantie ;-)

Even een korte verklaring over de reden waarom de C7 'op zijn buik' lag. Het was de bedoeling, en dat kun je als je goed kijkt ook zien aan het cameralampje dat brandt bij de eerste test (stapvoets er over heen rijden), om ook het filmpje van het toestel zelf te gebruiken. Na afloop van de tweede test bleek echter dat ik vergeten was (ja ja, heeeel erg dom) te controleren of er een micorSD kaart in het toestel zat. Kortom, het filmpje dat de C7 gemaakt heeft staat nog op het toestel dat nu dus echt 'overleden' is en waar we dus niet meer bij kunnen.

Een paar screenshots van het toestel na de eerste en tweede 'test': Nokia-C7-Na-Stapvoets-Overreden Nokia-C7-na-80kmh-a Nokia-C7-na-80kmh-b

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.