Toestellen
19 november 2010 - Ron Smeets

Nokia C7 review, eerste poging

Begin deze week ontving ik van Nokia een C7 om te testen en reviewen. Wat mij betreft een van de meeste sexy en mooiste toestellen die Nokia de afgelopen maanden op de markt gebracht heeft. Hij is strak vormgegeven, lekker dun en voelt toch bijzonder degelijk aan.

Kwa specs is de C7 ook behoorlijk goed bedeeld. Hij ligt iets onder de N8 (hoewel dat natuurlijk een N-Series is en geen C-Series) maar daar doet hij zeker niet veel voor onder. In mijn ogen een prima alternatief voor iedereen die op zoek is naar een Nokia maar de N8 te duur, of niet mooi genoeg, vindt.

De eeste dag crashte het toestel tot twee keer toe bij het configureren van een emial account. Nah ja, dat kan natuurlijk gebeuren en dus besloot ik twee dagen later, overigens twee dagen zonder problemen, de C7 toch mee te nemen naar Arnhem om daar alvast de videoreview op te nemen. Erg ver kwam ik niet... Althans, Arnhem werd wel gehaald maar toen de videoopnames in volle gang waren chrashte de C7 voor de derde maal en dit keer stierf hij ter plekke. Niets lukte meer om hem aan de praat te krijgen. Harde reset, accu eruit, lader eraan, het mocht allemaal niet baten. Het enige teken van leven dat hij nog gaf was een knipperend wit LEDje naast de USB ingang op het moment dat ik de lader aansloot

Enfin, je kunt het in onderstaande videoreview, die echt wel als grap bedoeld is (voordat sommige lezers op verkeerde gedachten komen) en waarvan Nokia ook volledig op de hoogte is, allemaal zien. Natuurlijk blijf ik nog steeds bij mijn mening dat Nokia veel beter had gekund (en gemoeten) met Symbian^3, maar dat staat in principe los van het C7 probleem. Ik heb dit in de afgelopen vijf jaar ook nog nooit meegemaakt. Ja, een toestel (ook die van Nokia) crashte wel eens, maar sterven, nee dat niet. Op het moment dat dit artikel online verschijnt ben ik onderweg naar Nokia in België (ja, op vrijdag avond) om daar het toestel om te ruilen. Zoals ik in onderstaande 'videoreview' ook al zeg: er komt binnenkort zeker nog een tweede, volledige, videoreview van de Nokia C7.

http://www.youtube.com/watch?v=xSNhZp_OO8Q
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.