Toestellen
14 september 2010 - Ron Smeets

Nokia C7 hands on

Het is een kwestie van smaak, maar wat mij betreft is de Nokia C7 de mooiste nieuwe aanwinst in de nieuwe smartphone portfolio van de Finse fabrikant die vandaag gepresenteerd werd.

Ondanks die ietwat rondere vormen ziet de C7 er toch bijzonder strak uit en dankzij de de relatief geringe afmetingen (117.3 x 56.8 x 10.5mm), voor een toestel met een 3.5 inch touschreen display, is hij ook nog eens erg compact en ligt hij bovendien lekker in de hand. Nu kan ik daar natuurlijk nog dertig regels tekst aan wijden, maar een video zegt natuurlijk veel meer dan al die woorden ;-)

Algemeen, foto's en video

Helaas heb ik vanmiddag nog niet echt kans gezien om wat langer met het toestel te 'spelen', maar in de paar minuten die ik hem in mijn handen gehad heb lijkt het mij dat de gebruikerservaring van de C7 niet veel anders zal zijn dan die van de N8. Qua specs loopt de C7 natuurlijk behoorlijk wat achter op de N8, maar dat is ook een compleet ander toestel, met een ander prijskaartje. De Nokia C7 zal nog dit jaar in de winkels verschijnen en hij gaat, los, zo'n 398 Euro kosten (inclusief BTW).

De foto's: Nokia-C7-Front1 Nokia-C7-Side-a Nokia-C7-Side-b Nokia-C7-Top Nokia-C7-back 

De specs

Nokia-C7-Specs-a Nokia-C7-Specs-b

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.