Toestellen
14 september 2010 - Ron Smeets

Nokia C6-01 ook in Londen onthuld

Het meest verwarrende toestel die vandaag in Londen gepresenteerd werd is natuurlijk de Nokia C6.

Niet dat het toestel zelf nu zo ingewikkeld in elkaar zit of zo, maar wie de mobiele toestelmarkt, en dan vooral Nokia, een beetje bijhoudt weet natuurlijk dat eerder dit jaar, in April, ook al een Nokia C6 het daglicht zag. En die ligt eigenlijk nog niet zo heel erg lang in de winkels.

Dat was formeel de C6-00 en het toestel dat vandaag gepresenteerd werd is de C6-01. Toch zullen de meeste kopers en winkels de toevoeging '-01' nauwelijks gaan gebruiken en dus kun je straks met het fenomeen geconfronteerd worden dat je info over de Nokia C6-01 zoekt en alles over de C6-00 vindt ;-)) En dan kun je zomaar gaan denken dat de C6-01 een fysiek slideout qwerty toetsenbord heeft. Wellicht moet Nokia dus wat meer ruimte laten tussen de introductie van twee toestellen met (nagenoeg) dezelfde naam of ervoor zorgen dat de eerste versie niet meer te koop is als de tweede in de winkels ligt. Maar goed, dit ter zijde. Hoe dan ook, de Nokia C6-01 zal eind dit jaar in de winkels verschijnen, ongeveer een half jaar na zijn 'voorganger'. De prijs is absoluut niet verwarrend want met 309 euro (inclusief BTW, exclusief abonnement) ligt de Nokia C6-01 in het hogere mid-range segment.

De belangrijkste specs van de Nokia C6-01 op een rijtje:
- Quad-band GSM
- 3G, UMTS en HSDPA support
- 3.2 inch capacitive AMOLED display
- 8 Megapixel camera
- VGA front cam
- WiFi
- Bluetooth 3.0
- A-GPS
- 3.5mm audio aansluiting
- microSD geheugenkaart gleuf (max 32GB)
- Symbian^3 OS
- 103.8 x 52.5 x 13.9mm
- 131 gram
- 1050 mAh Accu

Enkele foto's: Nokia-C6-01-Front Nokia-C6-01-BAck Nokia-C6-01-Bottom Nokia-C6-01-Side-a Nokia-C6-01-Side-b

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.