Toestellen
05 november 2010 - Ron Smeets

Nokia C6-01 eind november in sommige winkels

Het is geen groot nieuws, maar voor de vrijdagmiddag goed genoeg ;-) Nokia heeft enkele uren geleden een persbericht uitgestuurd waarin gemeld wordt dat de C6-01 eind November in de Nokia Shop (online dus) te koop zal zijn. Daarnaast zal het toestel, in een zilveren (kleur) uitvoering tot eind dit jaar exclusief bij de PhoneHouse verkocht gaan worden.

Nu niet allemaal gaan roepen dat de C6 al lang in de winkels te vinden is want we hebben het hier over de opvolger, de C6-01, die medio september in Londen, tijdens Nokia World, gepresenteerd werd.

De Nokia C6-01 is overigens niet direct de logische opvolger van de 'oude' C6. Die had namelijk, los van het oudere Symbian S60 Touch OS, een slide out qwerty toetsenbord. De nieuwe C6-01 is daarentegen een touchscreen only toestel (met Symbian^3 dus).

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.