Geruchten
31 augustus 2010 - Ron Smeets

Nokia C6-01 duikt weer op

Een week of zes geleden was de achterkant van de Nokia C6-01 (niet te verwarren met de C6 die momenteel in de winkels ligt) al even online te zien. Gisteren dook de voorzijde van het toestel in een advertentie van de Bulgaarse telco Vivacom op.

Het meest opvallende aan de nieuwste Nokia C6-01 geruchten is natuurlijk de aanwezigheid van Symbian^3. Het nieuwe homescreen is immers duidelijk zichtbaar. Verder wordt in de gelekte advertentie ook een prijs genoemd, 250 Lev (ca. 127 Euro), maar die is bedoeld voor de Nokia C6 die nu al in de winkels ligt. De foto die erbij staat is een foutje. De prijs van de C6-01 zal, volgens de geruchten, rond de 280 Euro liggen.

Andere specs die door de Bulgaarse bron genoemd worden zijn een 8 megapixel camera met dual LED flitser, 3G support, WiFi, GPS en alleen een virtueel toetsenbord. Meer info is er nog niet. Wellicht dat we over een week of twee, tijdens Nokia World, meer te zien krijgen. Nokia-C6-01-Bulgarije-a

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.