Toestellen
04 maart 2010 - Ron Smeets

Nokia C5 van dichtbij bekeken

Eerder deze week lanceerde de Finse fabrikant haar eerste C-Series toestel, de Nokia C5. Hoewel men zelf geen eigen stand heeft op de CeBIT in Hannover is het toestel hier wel te 'bewonderen' op de Brightpoint stand.

Wat aan de C5 het meeste opvalt is natuurlijk de relatief lage aanschafprijs, zeker voor een S60 toestel. De (advies)prijs zal, zonder abonnement, zo'n 175 Euro gaan bedragen. Daarvoor krijg je dan een behoorlijk compleet uitgerust mobieltje met functies als GPS, email, Nokia Messaging, 3G support (UMTS/HSDPA), een 3.5mm audio aansluiting, multimedia speler en natuurlijk gratis OVI Maps navigatie.

Standaard wordt tevens een 2GB microSD geheugenkaart meegeleverd zodat je ook voldoende ruimte hebt voor het opslaan van kaartgegevens (om roaming kosten bij navigeren in het buitenland te beperken), muziek en foto's of video's die je met de 3.2 megapixel camera gaat schieten ;-) Als alles volgens planning verloopt zal de Nokia C5 nog voor de zomer in de winkels liggen.

Ik heb hier in Hannover heel even met de C5 gespeeld en de eerste indruk is bepaald niet verkeerd. Het toestel reageert snel (zeker voor een Symbian S60 device), het scherm is goed leesbaar en hij ligt ook lekker in de hand. Ik denk zelf dat de Nokia C5 een prima alternatief zou kunnen zijn voor de 6000 series en voor iedereen die op zoek is naar een Nokia met voldoende functies maar daar niet meteen de hoofdprijs voor wil betalen. De prijs/kwaliteit verhouding van de C5 lijkt dik in orde. Natuurlijk zal ik het toestel eerst nog wat utgebreider moeten testen alvorens ik een defintief oordeel kan vellen. Enkele foto's van de Nokia C5: Nokia-C5-Bottom Nokia-C5-Cam Nokia-C5-Keypad Nokia-C5-NaviScreen Nokia-C5-Front-a Nokia-C5-Side-a Nokia-C5-Side-b

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.