Toestellen
15 oktober 2010 - Ron Smeets

Nokia C5-03 Symbian S60 touch smartphone gepresenteerd

Terwijl veel Nokia fans op dit moment toch vooral zullen zitten te wachten op de beschikbaarheid van meer (en nieuwe) Symbian^3 toestellen zoals de N8 (die al in de winkels ligt), de C7 (die op weg is naar de shops) en de E7 (die eind december / begin januari verwacht wordt), presenteerde de Finse fabrikant gisteren nog de Nokia C5-03, een niet al te dure  Symbian S60 Touch smartphone.

Uiterlijk ziet de C5-03 er best aardig uit, hoewel dit natuurlijk een smaakkwestie is. Qua specs is het toestel, voor een mid-range model, best goed voorzien.

Zo heeft de Nokia C5-03 onder andere WiFi, (A)-GPS en 3G (UMTS/HSDPA) support aan boord en wordt het toestel natuurlijk ook uitgerust met de inmiddels bekende Nokia Ovi diensten zoals de Store (apps en games), Music, Messaging (oa email) en Maps (gratis navigatie). Verder heeft de Nokia C5-03 een 3.2 inch resistive touchscreen display, 5 megapixel camera zonder flitser (helaas), microSD geheugenkaart optie (max. 16GB), 3.5mm audio (headset) aansluiting, Bluetooth 2.0, een multimedia speler en FM Stereo radio aan boord. Het toestel weegt 93 gram, is 105.8 x 51 x 13.8mm groot en heeft een 1000mAh Li-Ion accu. De Nokia C5-03 gaat, los, 219 Euro kosten en hij zal ergens in Q1 van 2011 in de winkels verschijnen, als alles volgens planning verloopt.

De Nokia C5-03 'presentatie video':

Nog enkele foto's: Nokia-C5-03-b Nokia-C5-03-c Nokia-C5-03-a

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.