Nieuws
24 januari 2011 - Ron Smeets

Nokia C5-03 heeft ook de Amerikaanse winkels niet gehaald

Vorige week berichtte ik al uitvoerig over de klucht rondom de 'welles-nietes' lancering van de Nokia X7 in de VS. Het toestel werd op het allerlaatste moment door Nokia zelf geanulleerd nadat eerder al geruchten de ronde deden dat AT&T, de provider die de X7 exclusief zou gaan voeren, hetzelfde wilde doen.

Vandaag duikt een kort berichtje op over nog een Nokia die de Amerikaanse winkels niet gehaald heeft, de Nokia C5-03. Dit toestel zou door T-Mobile verkocht gaan worden.

Wat precies de reden was voor het besluit van T-Mobile om de Nokia C5-03 op het laatste moment te annuleren is niet bekend. De bron van dit bericht zegt alleen dat er 'iets gebeurd is' waardoor het toestel toch niet in de portfolio van T-Mobile USA opgenomen is. Als het inderdaad klopt, dan is dit de zoveelste tegenslag in Nokia's pogingen om meer toestellen in de VS te verkopen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.