Toestellen
15 september 2010 - Ron Smeets

Nokia C3 Touch and Type onthuld

Een nieuwe dag, een nieuwe Nokia. Dat is deze week in ieder geval een juiste weergave van de (herieuwde) Finse daadkracht ;-)) Nee, flauwekul natuurlijk, maar vanochtend werd hier in Londen toch weer een nieuw toestel onthuld, de Nokia C3 Touch and Type.

In de Nokia datasheet van dit toestel staat overigens de naam C3-01. Niet te verwarren (alweer) met de Nokia C3 die eerder dit jaar gepresenteerd werd.

De Nokia C3 Touch and Type heeft, zoals de naam al doet vermoeden, zowel een touchscreen display als een standaard keypad en is daarmee dus de C-Series versie van de X3 Touch and Type die een maand geleden onthuld werd. De Nokia C3 Touch and Type beschikt over een 2.4 inch touschreen QVGA TFT display, een 5 megapixel camera, 3G support, quad band GSM, WiFi, Bluetooth 2.1, microSD geheugenkaart gleuf, FM Radio met RDS en het Series 40 besturingssysteem. Kortom, best compleet uitgerust voor een toestel dat los rond de 180 Euro (inclusief BTW) gaat kosten. Als alles goed is ligt de Nokia C3 Touch and Type nog voor het eind van dit jaar (Q4) in de winkels.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.