Geruchten
28 april 2010 - Ron Smeets

Nokia C2 met 'split keyboard' gespot?

De Nokia 6800 met zijn 'split keybard' is nooit echt een groot succes geworden. De enige keer dat ik hem écht functioneel in actie gezien heb was tijdens het NK SMS'en bij Radio 538, vier jaar geleden ;-) Over het algemeen werd het ietwat vreemde design van deze Nokia door de meeste gebruikers toch vooral als onhandig en lelijk gezien.

Online is nu een afbeelding, of eigenlijk meer een tekening (grote versie hieronder) opgedoken van een nieuw Fins toestel met een 'split keyboard'. Dit zou de Nokia C2 moeten worden maar dat zijn natuurlijk nog geruchten.

Op de afbeelding is verder te zien dat het toestel over een 2 megapixel camera met Carl Zeiss objectief en een QVGA (320x240) display zou beschikken. In tegenstelling tot de Nokia 6800 zou het 'openen' van het qwerty toetsenbord bij de C2 gebeuren door het scherm te draaien. Geen 'openklap' mechaniek dus. Mmmh, we zullen moeten afwachten wat van dit gerucht waar blijkt te zijn. Wat mij betreft ziet het er niet al te geloofwaardig uit. Nokia-C2-leaked

Voor wie zich niet meer kan herinneren hoe de Nokia 6800 er ook alweer uitzag ;-)) Nokia-6800

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.