Geruchten
01 december 2009 - Ron Smeets

Nokia brengt in 2010 slechts één Maemo toestel uit

De bron, Reuters, is doorgaans redelijk betrouwbaar dus als het nieuws dat Nokia voor volgend jaar maar één Maemo toestel op de planning heeft staan, dan is dat (voorlopig) nog goed nieuws voor Symbian. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat de Finnen in 2010 maar één Smartphone op de markt zullen zetten.

Op zich is het natuurlijk, gezien de geschiedenis van de N800 en N810, niet zo vreemd dat er elk jaar maar één Maemo toestel uit de Nokia hoed getoverd wordt.

Echter, door alle aandacht voor het nieuwe besturingssysteem, het feit dat de N900 het eerste Maemo smartphone is met belfunctie en de geruchten over het laten vallen van Symbian is het niet gek dat velen van ons ook al de conclusie getrokken hadden dat er in 2010 wellicht nog meer 'Maemo goeds' aan zat te komen.

Reuters baseert haar bericht op uitspraken van een 'niet nader te noemen bron binnen Nokia'. het zal mij benieuwen of deze bron inderdaad zo betrouwbaar is als Reuters zegt. Dat weten we natuurlijk pas zeker na officiele berichten vanuit het Finse kamp. En die zullen er voorlopig nog niet komen, denk ik ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.