Nieuws
27 september 2005 - Ron Smeets

Nokia Brandname voor musicphones

Weer een duidelijke aanwijzing dat Telco's en toestelfabrikanten musicphones zien als een van de belangrijkste mobiele groeimarkten voor de komende jaren.

Nokia heeft, tegelijk met de introductie van de nieuwe 3250, een speciale merknaam voor muziekphones in de markt gezet: XpressMusic.

Hierdoor wordt het voor potentiele toestelkopers makkelijker om de toestellen te herkennen die specifiek voor de muziekliefhebber geoptimaliseerd zijn.

In de toekomst zullen alle Nokia toestellen die uitgerust zijn met muziek-features dus worden voorzien van het XpressMusic merk, te beginnen bij de 3250 en straks natuurlijk ook de N91, als ie er eindelijk is.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.